Rehberlik
Yaş gruplarının gelişimsel hedeflerine uygun şekilde hazırlanmış programın içeriği eğlenerek öğrenme temeline dayanıyor. Çember zamanı, düşünme-sorgulama zamanı, hikaye dinleme- oluşturma, tekerleme, kukla etkinliklerini içeren dil etkinlikleri, sanat ve yaratıcı etkinlikler, müzik ve ritim, fiziksel aktiviteler, bireysel ve grup oyunları, açık hava etkinlikleri, fen ve matematik çalışmalarının yanı sıra farklı ilgi alanlarını destekleyecek yaratıcı drama, fiziksel oyunlar, orff ve görsel sanatlar programın vazgeçilmez parçalarıdır
Bizi biz yapan yapıtaşları şunlardır:
• YAŞIYORUZ
Hedefimiz,; okulumuzda eğitim alan çocukların “bir evlerinden diğerine” gelmiş olmanın rahatlığıyla güne başlamasıdır.. Çocuklarımızın fiziki, duygusal, zihinsel ve ruhsal açıdan kendilerini tam anlamıyla güvende hissedecekleri bir ortam sunuyoruz.
• ÖĞRENİYORUZ
Okulumuza 1-6 yaş arası çocuklar kabul ediliyor.
Her çocuğumuzun yaş ve gelişimsel olarak dikkat edilerek ayrılmış sınıfları bulunuyor. Çocuğumuzun merkeze alınarak duygusal, fiziksel, zihinsel ve ruhsal olarak bir bütün olarak ele alındığı öğrenme sürecine yönelik bir okul ortamı sunuyoruz.
Heyecanlı, öğrenmeye meraklı, kıpır kıpır miniklerimiz, sınıf içi ve sınıf dışı oyunlarla, başarılı bir dönem geçiriyor.
• EĞLENİYORUZ
Sanat faaliyeti problem çözme becerisi, başladığı işi bitirme azmi sanatsal faaliyetlerle geliştiriliyor. Kısacası sanat, çocuklarımızı günden güne büyüten ve geliştiren bir araç olarak günlük programımızın temelinde yer alıyor.
• OYUN
Bahçe ve doğa kadar iyi bir öğretmen olan “oyun” da okullarımızın temel eğitim ve eğlence anlayışlarından biri. Çünkü oyun, çocuğun öğrenme alanı, deyim yerindeyse laboratuvarı. Orada yaptığı deneyler onu hayata hazırlıyor, sosyal ilişkilerini düzenliyor, öğrendiklerini pekiştirmesini sağlıyor. Her şeye dokunan çocuk, sert-yumuşak, soğuk-sıcak, kuru-ıslak, sivri-yuvarlak, pürüzlü-düz gibi kavramları deneyerek öğreniyor. Bir yetişkin için zaman kaybı gibi görünen ileri geri yürümelerle adımlarının kısalığı ve uzunluğunun sonucu nasıl etkilediğini ölçüyor. Bir ağacın kabuğunda yürüyen karıncayı gözünü kırpmadan izlerken odaklanma becerisini geliştiriyor. Bahçemizin bazı bölgelerinde hazırladığımız oyun alanları çocuklarımıza eğlenirken öğrenmenin, keyfini yaşatıyor.
• Veli görüşleri
Velilerimizin Aile katılımlarını teşvik etmenin yanında, okulumuzla ilgili öneri ve görüşlerine de büyük önem veriyoruz.
• Okul Ücretleri
Okul ücretlerimiz Mayıs- Haziran ayı içinde açıklanır, Eylül ayı itibari ile uygulanır.
• Veli ile iş birliği
Akademik kadromuz ve tüm çalışanlarımız, çocuklarımızın en iyi eğitim ve bakım olanaklarıyla buluşabilmeleri için velilerimizle ortak bir çalışma yürütmeyi öncelik kılar. Velilerimizle iletişimde kalabilmek amacıyla, günlük iletişim evrakı sunulmaktadır.
• Nitelikli Öğretmen
Öğrenme yeteneğinin yüzde 50’si yaşamın ilk yıllarında oluşur. Okul öncesi eğitimi işte bu yüzden bu çağda çok önemlidir.
‘Erken çocukluk’ adı verilen 0-6 yaş arası dönem, çocuğun tüm alanlarda en hızlı geliştiği, (bilişsel, sosyal, duygusal ve fiziksel) büyüdüğü ve çevresinden en çok etkilendiği dönemdir. Bu yaşlardaki deneyimler beynin gelişimi için de belirleyicidir. İşte erken çocukluk eğitimi, insan gelişiminin en önemli devresinde bu imkânı sağlar. Çocukların gelişime bu derece açık oldukları bir dönemde, onlara farklı öğrenme fırsatları sunmak, güçlü yönlerini ve desteğe daha çok ihtiyaç duydukları alanları takip etmek ve gelişimlerini bu bilinçle desteklemek gerekir. Bu nedenle çocuğunuzu anlayabilecek, farklı imkanlar sunarak geliştirecek nitelikte öğretmenlerle çalışmayı tercih ediyoruz.